canonvandezeedijk.amsterdam

4. …en dan gaat het snel! (10-8-’16)

…en dan gaat het snel! Tekenaar Daan kan gemakkelijk uit de voeten want het archief van de Dienst Bouw- en Woningtoezicht (het voormalige ‘Pandenarchief’) zat meer dan ruim in de informatie over de ontwerp- en bouwfase van de He Hua tempel.

Dit soort bouwtekeningen helpen daar natuurlijk flink bij:

BWT1

…en deze:

BWT2

…en deze:

BWT3

…en dan is de voorpoort al bijna af en zijn er al snel twee zijgebouwen zichtbaar – waarvan één nog als abstract bouwvolume.  Het linkermuurtje lijkt wat scheef te staan, maar dat is in het echt ook het geval – zo bleek:

1tempeldd26072016

…en wat hiervan te denken – de details wekken het dak van het poortbouwwerk al bijna tot leven!:

3tempeldd26072016

Dat gaat nog wat worden!:

2tempeldd26072016

Gerangschikt onder Weblog · Getagged met

Stuur ons een bericht

*/ ?>